VÝJEZD DO RYCHNOVA: DOMINANCE, PAK STRACH O PLICHTU

15.05.2017 13:37

Už už se zdálo, že želivští koně utnou jarní výsledkovou bídu a vyrabují Nový Rychnov. Nakonec se po skvělém prvním poločase vyšperkovaném dvoubrankovým vedením, ale personálním rozkladu po změně stran jako drazí psi třásli alespoň o udržení konečné remízy 2:2. Čekání na vítězství už připomíná nepříjemný absťák: trvá přesně měsíc a želivská hrdla začínají být řádně vyprahlá... 

Ne, Želivu v posledních týdnech ve fotbalovém pralese není přáno. A výjezd do Rychnova smůlu neodčaroval. Přitom začátek, to byl želivský varhanní koncert. Navzdory tomu, že chudák GSM Míla Josl cca hodinu před výkopem na základně s šednoucími vlasy na hlavě finalizoval zápasovou soupisku. Nicméně když se po 10 minutách po závaru prosadil Jenda Kozák a vzápětí také Jirka Bloudek, jenž uklidil do kasy nadýchaný centr právě od nejvyššího GSM, tři body se zdály být nad dosah. 

Pak na TJSŽ, jehož řady znovu značně prořídly opětovnou absencí několika stabilních plejerů, začaly dopadat rány morové: střídání pokopaného L. Stiburka v poločase, zranění špílmachra Kopce krátce po změně stran a jako bonus červený kartón pro Lukáše Malovce vystřelily domácí do sedla. Až do 78. minuty Jenda Thomaier fungoval jako zeď  v želivské bráně, pak dvě inkasované branky v těsném sledu za sebou a nervy až do samotného konce, jestli alespoň bod hostující skvadra uválčí. Tak se nakonec stalo. 

Otázkou zůstává, jaké puzzle TJSŽ složí do dalších mačů. Současná situace, kdy se stěží lepí 11 kusů dohromady, začíná býti neúnosnou... 

Výsledek:

Nový Rychnov B - TJSŽ 2:2 (0:2). 

Branky: 78. Červenka, 81. Římal - 11 Peknik, 20. Bloudek. ČK: 70. Malovec (TJSŽ).

Sestava TJSŽ: Thomaier - Hora, Kratochvíl, Josl - Peknik, Gregor, Špinar, Kopecký (70. Sedlák), Stiburek (46. Vácha) - Bloudek, Malovec. Trenér: J. Humeš st.

TABULKA PO 17. kole: