STYLOVÝ VSTUP DO JARA: BŮR CHYŠCE

03.04.2016 20:53

Nebyl to šlágr, který by vešel do dějin fotbalové estetiky, ale slovy klasika: hlavní jsou body, na všechno ostatní se vy..., se vstup TJSŽ do jarní části sezony dá považovat za úspěšně splněnou misi. Výhra nad Velkou Chyškou 5:3 v přestřelkové divočině se počítá, a přestože želivský válec po dlouhé zimní pauze působil dýchavičně a občas se zakuckal, svět nakonec zůstal krásný a tři body zůstávají na Panuška - jako se to v aktuálním ročníku s jedinou výjimkou stalo pokaždé. Dál bezpečně držíme druhý flek v tabulce stále s pětibodovým odstupem za Čejovem, který znovu - jak na sviňu - neklopýtl.

Želiváci se proti Chyšce nadřeli, častokrát zadrnkali na nervy početnému táboru svých věrných fans, kteří znovu vytvořili báječnou kulisu. Hosté, povzbuzeni čtyřzápasovou šňůrou neporazitelnosti, vedli už od 12. minuty a domácím půl hodiny trvalo, než povstali z mrtvých. Hrající legenda Míla Josl nejprve po závaru vyrovnal, a přestože skoro celý podzim promarodil, návrat do sestavy oslavil gólem a dokázal, že přes zimu v Lucerně naladil slušnou fazónu. A hned poté Jirka Bloudek zakončil rychlý brejk a hurónským řevem důstojně oslavil nedávné narození synátora!

Dnešní bolest Želiva: špatné bránění standardek a nedůraz před bránou měl ale ještě do poločasu za následek vyrovnání. Až po pauze, kdy si želivští od plic řekli své, se zápas začal klonit na jejich stranu. Stalo se dokonce nemožné a Gregič, poctěný tentokrát i kapitánskou páskou, po hodině hry doplácal míč do kasy Chyšky potřetí v zápase. Zdenda Humeš vzápětí suše skóroval počtvrté po nezištném pasu nahrávače dne LR 8, a byť Chyška dál dřela a po dalším nesmyslu v děravém želivském catenacciu ještě jednou snížila, úplný konec patřil zase domácím: nejlepší střelec soutěže Kopeček uzavřel dnešní účet pátým gólem a s nasazením života překonal i kousající křeče v lýtkách.

Věřme, že přetrénovanost Želiváků ze zimní přestávky se brzy změní v lehkost na pažitu a TJSŽ si podobné dramata v budoucnu ušetří. Za týden v Černovicích asi bude nutno předvést větší parádu.

Výsledek:

TJ SOKOL ŽELIV - VELKÁ CHYŠKA 5:3 (2:2)

Branky: 33. Josl Milan, 34. Bloudek Jiří, 58. Martin Gregor, 67. Humeš Zdeněk, 86. Kopecký Michal - 12. Zenáhlík Ondřej, 38. Sojka Petr, 84. Mládek Ladislav.

Sestava TJSŽ: Thomaier - Josl, Špinar, Novák (65. Siblík) - Dolejš, L. Radil, Gregor, Kopecký, Z. Humeš - J. Radil (88. Bejda), Bloudek (56. Peknik).

VÍTĚZNÁ TRADICE - TÝMOVÁ FOTKA Z KABINY Z DÍLNY JARDY "FERGUSONA" HUMEŠE