ŠOK VE VYSKYTNÉ: ŽELIVSKÉ TORZO PORAŽENO

19.10.2016 08:47

Jako by nad Želivem řádily mor, svrab i neštovice dohromady. TJSŽ tak tak dal do kupy 11 lidí na poslední zápas ve Vyskytné a fotbalový pánbůh seslal na zem zasloužený trest: hosté v roli jasného favorita neuspěli a nechali do té doby bezzubou Vyskytnou, aby se poprvé v sezoně napila z vítězného kalichu po triumfu 3:2. Naopak Želivané si prošli očistcem: byť vedli, nakonec neodvezli ani bod - rozhodující branku inkasovali pět minut před koncem. Velká škoda, TJSŽ ztratil kontakt s druhým Humpolcem C a zůstává třetí.

Želivskou sestavu tentokrát na cucky roztrhal granát s ničivou explozí: do Vyskytné z různých důvodů neodcestovalo devět hráčů, kteří by jinak mohli nárokovat základní sestavu. Místo nich hrdinsky zaskočili navrátilci Kráťa, L. Stiburek či Stanson, šanci v základu dostala i želivská zlatá mládež Bob Bejda s Matějem Váchou.

A hosté, na krev bojující, se dlouho drželi: Kráťa dokonce po čtvrt hodině svůj velký comeback oslavil vedoucí trefou, ale po poločase se jim kolem krku utáhla smyčka. Domácí šutér Souček dvěma góly otočil skóre, Kopeček ještě dokázal srovnat, ale když Souček v 85. minutě dokonal hattrick, Želivákům body utekly mezi prsty a senzace na jejich účast byla na světě.

I tak je na místě poděkovat těm klukům, kteří do Vyskytné odcestovali a zabránili ještě větší ostudě...

Výsledek:

Vyskytná - TJSŽ 3:2 (0:1)

Branky: 53., 62. a 87. L. Souček - 15. Kratochvíl, 66. Kopecký.

Sestava TJSŽ: Sedlák - Hora, Špinar, Šebesta, Stiburek (60. Novák) - Bejda, Peknik, Kopecký, Kratochvíl - Vácha, Komínek. Trenér: J. Humeš st.