PRVNÍ JARNÍ ZKOUŠKA: PLICHTA V JIŘICÍCH

09.04.2017 22:34

První poločas jako špatný vtip a fotbalové dno, v tom druhém velký progres a málem dokonaný velký obrat. TJSŽ v prvním jarním kole III. třídy zapsal bod za remízu 1:1 na hřišti jiřické Benfiky. Manko Želiváků na vedoucí duo Lukavec, Humpl C znovu o něco nakynulo.

První půle v Jiřicích, to byla želivská fotbalová fraška, proti níž tamní ochotníci hrají Národní divadlo. Hostující borci, jejichž kopačky většinou ještě zdobilo zaschlé bláto z posledního říjnového klání v Horní Vsi, jako by právě přistáli z Marsu. Přihrávka na tři metry - neřešitelné, kombinace a přechod na soupeřovu polovinu - pro mnohé sprostá slova.

Jiřické těsné poločasové vedení vypadalo milosrdně, až se do želivské kabiny musel přiřítit rozdivočelý tajfun LR8, jehož drsný, leč pravdivý monolog zřejmě padl na úrodnou půdu. Poněvadž po obrátce to už byla ze strany TJSŽ jiná píseň: hned po dvou minutách právě LR8 rozjel ofenzivní akci a po Gregičově nabídce Kopeček zblízka srovnal.

Želiv šturmoval za obratem, leč do vzduchoprázdna vyzněly četné závary, samostatný únik Honzy R. i tyč nastřelená Gregičem krátce před koncem. Ale protože fotbalový pánbůh není slepý a dobře viděl frašku TJSŽ v úvodním dějství, nakonec dal palec na - asi zaslouženou - plichtu.

Výsledek: 

JIŘICE B - TJSŽ 1:1 (1:0)

Branky: 19. Hrůza - 47. Kopecký.

Sestava TJSŽ: Sedlák - Hora, Špinar, Novák (68. Kratochvíl) - Malovec, Kopecký, Gregor, L. Radil, Stiburek (76. Bloudek) - J. Radil, Anýž. Trenér: J. Humeš st.