POUŤOVÝ ŠLÁGR: REMÍZA S JIŘICEMI

12.09.2015 18:15

Nic netrvá věčně, ani vítězná jízda želivských fotbalistů. Luxusní šňůru tří výher roztrhla dnešní remíza ve vyšponovaném derby s Jiřickým béčkem 1:1. První letošní klopýtnutí mrzí o to víc, že povznesená pouťová nálada v Želivě přímo volala po třech bodech. Suma sumárum: Jiřice lepší v první půli, Želiv hnaný početným davem poutí rozjařených fans šturmoval po změně stran a dosáhl aspoň na vyrovnání, které zařídil z pentle Michal Kopecký - ale že se všem tajil dech, když jeho plazivka jen tak tak dosupěla pod brankářovým tělem za brankovou čáru! 

Pouťové zápasy, to je v Želivě vždycky svátek. A také dnes atmosféra houstla každou minutou. Legendy želivského fotbalu - Mirek Dolejš, Petr Novák st., Vašek Sadský, Láďa Kácovský, Pavel Moravec, Jirka Straka, Láďa a Jirka Chaloupkovi - ti všichni se uvelebili na VIP hlavní tribuně a přihlíželi lítému boji.  Emoce bublaly, když sudí naposledy foukl do píšťaly, byť asi o pět minut dřív, než by se při 90 minutovém mači slušelo. "Jsem v transu, ani mluvit nemůžu. To zase bylo něco pro mě. Ale bod dobrej, aspoň jsme na pouť neprohráli, " vydechoval po zápase kouč Jarda Humeš starší.  

První půle, ta patřila Jiřícím. Želiváky ještě možná tížily svíčkové a kačeny, které spořádali při sobotním obědu. Rychlý vedoucí gól hostů, miliarda nepřesností v želivském týmu a ještě před poločasem mohlo být skoro vymalováno: při dalším útoku Jiřic brankář Sedlo nasadil kravatu hostujícímu útočníkovi a sudí byl nekompromisní: penalta! Ale Sedlo, vybavený na pouť zbrusu novým zeleným přelivem, vytáhl reflex snů a Želiv při jednobrankovém manku dýchal dál. "To mohlo bejt po nás," upozornil Jarda Humeš. "První půle nám nesedla, svázala nás pouťová atmosféra a nehráli jsme dobře," souhlasně přikyvoval zastupující kapitán Petr "Šodo" Novák, vedoucí dnes želivský soubor místo stále indisponovaného lídra Míly Josla.

Po změně stan, to už byla jiná písnička. Želiv přimáčkl Jiřice na jejich půlce, Jarda Humeš junior pouštěl na tribuně do éteru páva a obrat byl na spadnutí. Drtivý nápor vyústil v 70. minutě: Zdenda Humeš se obtočil ve vápně přes soupeřovu nohu a penaltová výzva potkala i Želiv. Kopeček procedil balón za lajnu, Želivákům padaly kameny ze srdcí a obrat byl na spadnutí: Zdenda Humešů těsně před koncem valil sám na kasu po báječném pasu neúnavného Lukáše Radila, ale šanci zazdil. 

"Jsem vůl, měl jsem na noze tři body. Tohle se dává," posteskl si Zdenda. A úplně na konci po závaru ve vápně nechybělo moc ke gólové hlavičce Radkovi Dolejšovi. "Propásl jsem životní šanci, rozhodnout na pouť, to by bylo něco," schovával hlavu do dlaní Ráďa.  "Za druhu půli si minimálně bod zasloužíme," souhlasil Šodo.

Hoši děkujem, znělo z tribun i po remíze. Příští neděli v Budíkově další výzva!

Výsledek:

TJ Sokol Želiv - Jiříce B 1:1 (0:1)

Branka TJSŽ: 70. Kopecký z pen. Diváci: 150.

Sestava TJSŽ: Sedlák - Hora, Špinar, Dolejš, Novák - Stibůrek (46. Gregor), Kopecký, L. Radil, Z. Humeš - Němec, J. Radil. Trenér: J. Humeš st.

TUHÁ POUŤOVÁ BITVA S JIŘICEMI = remíza 1:1