POTVRDÍME VE VYSKYTNÉ FAZONU?

04.09.2015 20:32

Želivský fotbalový rychlík vítězně profrčel zastávkami ve Velké Chyšce i tou Černovickou a teď stojí před další výzvou. Tempo III. třídy je zběsilé a nastal čas ze stavů euforie sestoupit do tradičního módu zápasové koncentrace. Želiváci v sobotu vyrukují ve Velké Chyšce a že bude o co hrát! V sázce je hájení vedení prvního místa v tabulce a útok na třetí výhru za sebou.

Novinky z želivského tábora? Do hry určitě nenaskočí Míla Josl, kapitán a defenzivní skála, jenž v neděli proti Černovicím udatný obranný zákrok vykoupil silně zhmožděnou nohou, takže se v sobotu sotva vyškrábe na vyskytenskou mez a bude se podílet na koučinku. "Ještě chvíli si dám pauzu, ale nic se neděje, nálada v týmu je výborná, tréninky mají úroveň a ve středu dokonce přišlo sedm lidí," mručel spokojeností Míla. Další absence? Gregič zmizel do Lotyšska, kde se pokouší zapomenout na přetrvávající nedělní trauma způsobené spálením dvěma tutovek proti Černovicím. 

A poslední drb? Do základní sestavy se možná poprvé v sezoně vyškrábe hbitý štírek a univerzál Mára Siblík, V rozhovoru se dušuje, že je na šanci připraven!

Máro, nesvazuje Tě nervozita při pomyšlení na to, že letos možná poprvé naskočíš od začátku?

"Naopak, spíš jsem natěšenej! Po čtvrtku, kdy jsme na Panuška sledovali reprezentaci proti Kazachstánu, sice mám trochu kocovinku, protože důvod k oslavě opravdu byl. Takový zápas se musel spláchnout, to je povinnost pro každého fotbalistu v zemi. Ale na sobotu budu stoprocentně připraven."

Kdopak byl hlavním tahounem zábavy?

"Samozřejmě Julka, z gólů Škody byl v totální extázi. Několikrát to zkoušel rozeskandovat, ale moc se mu to nepovedlo. Víš jak to s těma slávistama na Panuška chodí... Ale jo, slavili jsme to. Byl to den, kdy i sparťan mohl Škodovi jako slávistovi zatleskat." 

Ty si navíc jako jediný z šestnácti expertů trefil výhru Čechů 2:1, jsi patřičně hrdý?

"Tak určitě, abych pravdu řekl, nějaká ta slzička štěstí ukápla... I to se muselo lehce zapít. Na druhou stranu už jsem viděl fotbalů dost a dokáži prodat zkušenosti. Teď si jenom přeju, abych tipl i zápas v Lotyšsku a vyhrál to celé."

Zpět k Želivu, jaké je rozpoložení týmu před sobotou?

"Nálada je super, hned se zvedla pracovní morálka na tréninku. Ve středu jsme si dali báčko, obíračku, hru na dvě, mělo to kvalitu i v sedmi lidech. Zatrénovali jsme si i v pátek a snad jsem si řekl o sestavu." 

S čím vyrazíme do Vyskytné?

"Jednoznačně pro další body, jsme v laufu!"

Už jste na videu analyzovali Vyskytnou?

"Určitě to uděláme - s jedenáctkou v ruce."

Ve Vyskytné nenaskočí zraněný Míla Josl a ty jako jeden z jeho důvěrníků můžeš popsat, jak svůj osud snáší...

"Nese to statečně jako chlap, i když se sotva dobelhá na Panuška... Přestože je stále v rekonvalescenci, zůstává pořád s námi, sleduje i tréninky a zůstává součástí týmu. Co sjem slyšel, tak se prý těší na to, že si sobotní zápas užije u lajny, odkud na nás bude řvát."

Netušíš, jak si na lavičce rozdělí kompetence s Jardou Humešem st.

"Čoveče, tak to nevím. To je otázka na nejužší vedení. Já se budu plně koncentrovat na vlastní výkon."

 

MÁRA SIBLÍK (vlevo) NEJENŽE OBSLUHOVAL ANGLICKÉHO KRÁLE, KROMĚ FOTBALU SI OBČAS UDĚLÁ ČAS I NA SVÉ DALŠÍ HOBBY - CHODSKÝ KROJ