POMSTÍME SE BUDÍKOVU ZA PODZIM?

30.04.2016 17:11

Dnes nad Želivem doutnají čarodějnické ohně, v neděli zde ale zase vyšlehnou plameny z fotbalové vřavy. Budíkovské béčko je dalším z týmů, jehož naděje na bodový zisk se znovu pokusí v prach obrátit borci TJSŽ. Papírově vypadá vše jasně: druhý Želiv, jehož bilanci zdobí šest výher za sebou, je v souboji s předposledním celkem III. třídy megafavoritem. Ale pozor: budíkovská Benfica je také jediným týmem, který v letošní sezoně dokázal Želiv v soutězi porazit. Touha po odplatě je tak v želivském táboře převeliká. 

Jakou mají domácí žízeň na Bernart 11, takovou teď mají i na Budíkov. Vzpomínky na vzájemnou podzimní bitvu s nešťastným koncem jsou v želivských duších stále živé... A nedělní mise tak má jednoznačný podtext: vyhrát a pokračovat ve stíhací jízdě za prvním Čejovem. "Napadat je, napadat je a napadat je," nastínil neotřelé taktické plány ofenzivní všeuměl Jenda Peknik a mimo řečí naznačil, že se fanoušci znovu mohou těšit na totální fotbal.

Na papíře vypadá vše jasně: Budíkov přijede na Panuška jako totální outsider, který naposledy poznal vítěznou radost na konci loňského září. Z TJSŽ se naopak stala vítězící bestie, byť výkony občas skřípnou. Ale protože fotbal nemá logiku, a zvlášť v pralese ne, semlít se může opravdu cokoliv. "Nechceme si pokazit vítěznou sérii, navíc doma," prohlašuje sofistikovaně GSM Míla Josl. Vstupenky na bitvu s Budíkovem v předprodeji už téměř zmizely, čeká se znovu nejméně stohlavá návštěva. 

Zazní želivskou kabinou po zápase znovu vítězný ryk? Začínáme samozřejmě v neděi v 15:00!