PODZIMNÍ STATISTIKY: KOPEC JE ŽELEZNÝ MUŽ I KANONÝR

05.11.2015 14:44

Fotbalový podzim v pelhřimovském pralese za sebou už o minulém víkendu zatáhl oponu, skvělou želivskou jízdu už zbývá jen spláchnout při dokopný. Ale jaká vůbec byla půlsezona řečí čísel? Podívejte se níže na analýzu týmových i individuálních počinů. Mezi jednotlivci vyčnívá Michal Kopecký. Náš Beckham nejenže nastřádal devět gólů, což jej řadí na úplnou špici soutěže. Ale nevynechal na hřišti jedinou minutu. A to se počítá!

CELKOVÁ BILANCE: 11 zápasů, 8 výher, dvě plichty a 1 porážka. A také skvělých 26 získaných bodů a průběžné 2. místo v tabulce III. třídy OP Pelhřimov.

VSTŘELENÉ BRANKY: hráči TJSŽ soupeře na podzim počastovali celkem 40 vstřelenými góly, žádný jiný tým v tomto ohledu nebyl lepší. V průměru to dělá 3,64 vstřelené branky na jeden zápas, což nemá ani Real Madrid!

INKASOVANÉ BRANKY: síť za našimi čaroději se rozvlnila v 16 případech, lepším číslem se může chlubit jen vedoucí CSKA Čejenov s 11 inkasovanými góly. Ve třech případech jsme také slavili čisté konto: Jenda Thomaier jej vyčapal hned na úvod ve Velké Chyšce a Pája Sedlák v posledních dvou zápasech podzimu proti Petrovicím a v Rychnově, kdy mu pokaždé přinesla štěstí menší předzápasová opička.

DIVÁCI: fantastické výkony na hřišti v Želivě strhly fotbalovou horečku, domácí zápasy měly vpravdě pekelnou atmosféru. Na pouťový zápas s Jiřicemi dorazilo dobrých 150 lidí, přes stovka si nenechala ujít ani derby s Petrovicemi. Želivské zápasy podle webu www.fotbal.cz sledovalo doma i venku celkem 715 diváků, čímž se žádný jiný klub chlubit nemůže. Druhý Čejov má pro představu 628 lidí na zápasech - souteze.fotbal.cz/turnaje/viewers/878. Nám nezbývá, než před věrnými fanoušky TJSŽ smeknout naši novou šálu z hlavy a poděkovat za fantastickou podporu!

MINUTÁŽ: Celkem 23 želivských hráčů během podzimu aspoň na minutu zasáhlo do mistrovských mačů. A největší držáci? Zmíněný Kopeček si odpíchl při všech 11 zápasech, aniž by někdy střídal, takže se pyšní jako jediný z týmu 990 odehranými minutami. Podobně našlápnuto měl i Aleš "Julka" Hora: urostlý hoblovač pravé lajny, jemuž začíná v žilách kolovat pražská krev, už už sahal po metě Ironmana, ale zatmění v mysli v posledním zápase v Nové Rychnově a červená karta v 66. minutě mu vehnaly do očí krokodýlí slzy. Nicméně také Julka si 966 minut v 11 zápasech odškrtl, a to samé se povedlo ještě Lukáši Stiburkovi (866 minut) a Petrovi "Šodovi" Novákovi (955 minut). Pouze jediný zápas zmeškal Jirka Bloudek. Podrobný přehled s vytížením všech hráčů zde v excelovské tabulce: želivpodzim.xlsx (11523)

STŘELCI: Kopeček vládne kromě minutáže také střelcům. Nejen želivským, ale celé soutěži. Na podzim devětkrát udeřil a je na čele tabulky kanonýrů. Martin Němec přidal osm branek a Němi si vylepšil bilanci především v posledním duelu v Rychnově, kde se utrhl hatrrickem. Sedm gólů přidal Honza Radil a především jeho čtyři kule ve Vyskytné vzbudily pozornost. Celkem se do statistických análů zapsalo deset želivských chlapců, což svědčí o týmovém pojetí. Soupeři tak často neví, koho zpacifikovat a odkud přijde rána! Kromě zmíněného tria gólovou nirvánu zažili také Lukáš Radil, Kuba Špiňar s Radkem Dolejšem (všichni 3), Zdenda Humeš s Lukášem Stiburkem (oba 2) a Jenda Peknik se zatím nevybroušeným ofenzivním diamantem Tomem Bejdou (oba 1). Jednou si soupeř vstřelil vlastní gól - šlo hned o první klání v Chyšce, kde želivské pendolino teprve začínalo nabírat dech.

MICHAL KOPECKÝ (vpravo): nejlepší střelec s 9 góly, který na podzim nechyběl na trávníku ani minutu!

DRUHÉ MÍSTO PO PODZIMU JE DOMA!