PLNOU PAROU NA DERBY DO JIŘIC!

22.04.2016 14:21

Pěkně se nám rozběhla pralesní soutěž a na krku máme další šlágr. Borci TJSŽ čelí ve III. třídě další velkou výzvu: nedělní derby na hřišti Jiřic. Tamní béčko na podzim v pouťovém utkání v Želivě obralo domácího favorita při remíze 1:1 o bod a společně s Čejovem a Budíkovem B je v sezoně jediným týmem, který TJSŽ obral o body. Jak tedy dopadne nedělní derby, které na jiřickém placu vypukne v 16:00? 

A určitě se je na co těšit! Želiv se letos chlubí mimořádnou formou a válcuje všechno na počkání: pět zápasů za sebou vyhrál, je suverénně nejlépe střílejícím týmem soutěže a co je hlavní - už ho jen dva body dělí od vedoucího Čejova! Jiřické béčko zase připomíná spícího draka a tipovat jeho zápasy je očistec. Občas vyhoří jako kamna, ale někdy dokáže šokovat v opačném slova smyslu. Například jako minulý týden při desetigólové demolici černovického béčka. Jakou tvář tedy Jiřice nastaví v neděli? Všechno je dle tamní tradice samozřejmě o tom, kolik hráčů A teamu bude vypomáhat v béčku...

"Dneska tam jedu na akci, tak zkusím od Jiřičáků něco vyzjistit," ujal se tradiční role víkendového špiona v soupeřově táboře brankář Pája Sedlák. "Jinak mě štve, že si jejich béčko přeložilo zápas na neděli. Tak ať to nehrajou, když na to nemají lidi, a pak tam dávají jen ty z áčka," rozohnil se Sedlo. Když vychladnul, už myslel pozitivně. "Samozřejmě doufám, že potvrdíme formu a i přes pár absencí zase vyhrajeme," věří želivský čaroděj.

Papírové předpoklady hovoří tentokrát ale jasně pro Želiv, v tabulce je o osm příček výš a o dvacet bodů před Jiřicemi, ale nebe nad Panuškami není úplně bez mráčku. "Trápí nás velká marodka," škrábe se za uchem GSM Míla Josl, kterému tentokrát zřejmě nezbude nic jiného než vyztužit defenzivu svého týmu přímo na bojišti. Dobrou zprávou je ovšem návrat bohémského dua LR 8 - Jenda Kozák z tripu po Berlíně!