NAHORU DOLŮ A DRUHÉ VÍTĚZSTVÍ!

30.08.2015 21:41

Že by TJSŽ v pikatním duelu 2. kola III. třídy uštědřil Černovicím B bůra, jak předvídal Sedlo před mačem, to se sice říci nedá, ale co je nejdůležitější: želivští hoši při thrillerovém scénáři a v nechutném horku ukázali morál a v prvním zápase v domácí nedobytné tvrzi urvali výhru 4:3! To všechno především zásluhou velkého obratu v poslední čtvrthodině, který nechal zapomenout na děs běs ze začátku druhé půle. Začátek sezony je ale z říše snů: po Velké Chyšce visí na Panuška také skalp urputných Černovic. TJSŽ tak vede tabulku díky lepšímu skóre před Budíkovem B.

Na Černovice se Želivu dlouhodobě moc nedaří, také nedělní šlágr přinesl urputnou bitvu plnou velkých zvratů. "Fuj, to zase byly nervy. Vždycky na chvíli přestaneme hrát a honíme to na konci! Ale tohle je cenná výhra," odfrkl si po zápase trenér Jarda Humeš senior - a že ten toho ve fotbale zažil a viděl hodně - už v klidu a s vychlazenou jedenáctkou v půllitru. Nejprve tedy želivský nápor: Honza Radil v 10. minutě vystihl rozehrávku a zkušeným obstřelem zajišťuje vedení, 35. minuta a rychlá akce na pravé straně po ose H. Radil, Gregič a L. Stibůrek, který důsledně dotáhl celou akci, předskočil beka a do prázdné brány pohotově zavěsil - 2:0.

A pak přišlo želivské kóma, snad způsobené spalujícím žárem: minutu před poločasem první varování a po nenápadné akci snížení. "Sorry, skočilo to těsně přede mnou," vysvětloval Sedlo, který tentokrát mezi tyčemi nahradil Jendu Thomaiera. Ale to nebylo všechno: Černovice hnané vpřed početným táborem fanoušků hned po přestávce dvakrát rozkrojiky želivskou obranu a v 60. minutě už držely vedení 3:2! 

LUKÁŠ RADIL V AKCI při dramatu s Černovicemi B

Na Želiváky lezly mrákoty a to nebylo všechno: když mohl Gregič srovnat na 3:3, nejprve zblízka brankáři Černovic málem ustřelil hrudník, aby z následné dorážky ze sedmi metrů místo prázdné brány torpédoval střechu Panušek vzdálenou asi 70 metrů od hřiště. Fanoušci hostů se popadali za břicha, domácí si klepali na hlavu. "Buď nohy do svěráku, nebo je srovnat kladivem," nabídl recept na probuzení spícího střelce Jarda Humeš st.  

Želivu se tenhle úlet naštěstí osudným nestal. Střídající Zdenda Humeš - další z členů Humešovského fotbalového gangu - rozhýbal ofenzivu a v 76. minutě po sólovém úniku srovnal. A všechno vygradovalo pět minut před koncem: Honzu Radila podsekl ve vápně hostující obránce, který ve válce nervů s Honzou neustál nekonečnou slovní přestřelku :), a tradiční exekutor Michal Beckham Kopecký spasil Želiváky vítězným gólem z penalty. Ale aby drama trvalo do úplného konce, Gregič vzápětí v další tutovce znovu navigoval míč až na přilehlé parkoviště a nechal Černovice dýchat.  

"Už nikdy Němimu nevyčtu spálenou tutovku, protože tohle je na ukončení kariéry," sypal si popel na hlavu MG. Černovice už odpověď nenabídly, Želiv výhru 4:3 uhájil i díky obětavému Mílovi Joslovi, který si ve skluzu málem nohu nechal urazit, jen aby hostující útočník málem prchající sám Sedla neohrozil jeho bránu. "Byla to dřina, ale jak jsme vyhráli - na to se už dějiny ptát nebudou," doplnil státnicky a s nadhledem Jarda Humeš st. Takže: Hoši děkujem a příští sobotu ve Vyskytný útok na třetí výhru!

TJ SOKOL ŽELIV - Sokol Černovice B 4:3 (2:1)
Branky: TJSŽ: 10. J. Radil, 33. L. Stibůrek, 76. Z. Humeš, 85. Kopecký z pen.
SESTAVA TJSŽ: Sedlák - Hora, Josl (88. Šebesta). Špinar, Novák - Gregor, L. Radil, Kopecký, L. Stibůrek (46. Z. Humeš) - J. Bloudek (70. Siblík), J. Radil. Trenér: J. Humeš senior.