NA BUDÍKOOOOOV!

18.09.2015 14:33

Remízová ztráta z minulé soboty už je pravěk, želivští hoši už dávno na Panuška setřásli rozpaky z posledního mače a vyhlížejí letos už pátou zápasovou zkoušku. Neděle znamená střet s dalším tradičním sokem - Budíkovem B, na jehož hřišti vypukne zápasová mela už v netradičních 12:30! Takže klucí, k obědu žádný řízky ani guláš, ať jsou lehké nožky! TJSŽ je mírným favoritem, z druhé příčky tabulky shlíží na osmý Budíkov, kam Klášterníci rádi vyráží na letní turnaje, se čtyřbodovým náskokem.

Jaká je v želivském táboře nálada a s jakými taktickými záměry do Budíkova vyrazíme, to všechno v tradičním předzápasovém okénku prozrazuje populární zadák Aleš 'Julka" Hora. 

"Nevím proč, ale v Budíkově se nám dlouhodobě nedaří," maluje Julka čertíky na zeď. "Snad to tentokrát prolomíme a v neděli odpoledne na Panuška bude důvod k oslavě," doufá urostlý bek, odchovaný na poctivém uzeném z domácí produkce.

ALEŠ HORA (2. 12. 1995) - PRAVÝ OBRÁNCE

Tak Aleši, jak je na tom želivský mančaft před nedělí?

"Dobře, dobře. Dnes se ještě rozkopeme na tréninku, kam by po delší odmlce snad měl dorazit i starej dobrej Míla Josl, i když to nechci zakřiknout, a pak stmelíme kolektiv při tradičním pátečním posezení na základně. Ze zahrační dovolené se navíc vrací náš obrovský fanoušek Peťa Lauda, takže témat k debatě bude určitě dost. Pro Peťu máme v lednici malou pozornost a snad i on nám ze zahraničí nějaký suvenýr přivezl! Jedno tajné přáníčko bych na Peťovi měl... Hlavně doufáme, že nás Laudič povzbudí i v neděli přímo v Budíkově."

A ty osobně, jak se cítíš poté, co si v týdnu trávil nějaký čas v Praze při obhlídce svého budoucího študijího působiště, což muselo být stresující...?

"Taky v pořádku, hodně jsem přes týden sportoval - florbal, box, volejbal -, takže příprava se povedla a na zápas se samozřejmě jako každý víkend těším."

Už si zmiňoval, že v Budíkově moc výsledkově nedokážeme zabrat, čím to podle Tebe je? A co od Budíkova čekat vůbec?

"Blbý je, že máme docela velkou marodku a poměrně dost kluků zůstává mimo hru. Co vím, tak Budíkovu B pár lidí před sezonou odešlo do AFK Humpolec, což možná bude nějaké oslabení, ale na druhou stranu si stáhli pár hráčů z áčka. Především jim pomáhá Lukáš Kavka. Velmi nepříjemnej útočník. Náš šéf Míla Josl mě už dopředu upozornil, že pokud bude Kavka hrát, tak se o něj budu starat právě já."

Čím je vůbec zmíněná Kavka tak zajímavá?

"Je zkušená :DDD. Hrál v Jihlavě, pak se stal několikrát nejlepším střelcem Poutník ligy, snad i B třídy, což mluví za všechno."

Jak Kavku zastavit? 

"Především na ní hrát tvrdě. Férově, ale tvrdě, nenechalt metr prostoru! Na začátku mu asi trošku šloupnu na nohu a vezmu přes pár párky, jak se říká, aby se trochu zklidnil :DDD."

 V Budíkově se hraje v neděli už ve 12:30, což je poměrně brzo, co to znamená pro sobotní večerku případně volbu nedělního oběda?

"Osobně mi brzké začátky vyhovují, jsem na to zvyklý ze svých žáčkovských začátků, kdy jsme takhle hráli skoro pořád. Zavedl bych to častěji, protože brzy oodpoledne je odehráno a můžeme zápas o to dříve hodnotit na Panuška :D. Snad bude po Budíkovu "

Jedna perlička na závěr: dneska trenér reprezentace Pavel Vrba vybral Tvoji otázku v otevřené internetové debatě s fanoušky. Jsi na sebe patřičně hrdý?

"Otázka se týkala přesunutí Gebre Selassieho na jinou stranu sestavy, i když to je pravý bek jako já. I trenér potvrdil, že Gebre Selassie může hrát někde jinde a mít to - jak se mezi námi fotbalisty říká - přes nohu. Takže proč bych se ani já nemohl posunout jinam. Hodně by mě lákala pravá záloha nebo dokonce útok, kde bych také klukům občas rád pomohl." 

AHOJ, JÁ JSEM ALEŠ.