MONITORING MÉDIÍ: ZASLOUŽENÁ VÝHRA TJSŽ!

23.08.2015 23:04

Jak hodnotí výhru TJSŽ v prvním zápase sezony spřátelená média? Webový portál www.fotbalunas.cz má jasno: Želiv vyhrál v sobotu ve Velké Chyšce zaslouženě! Posuďte sami: 

 

Želiv zásluhou výborného druhého poločasu přivezl tři body z Velké Chyšky

1. kolo III. třídy svedlo proti sobě tradiční účastníky této soutěže, Velká Chyška přivítala na svém hřišti hosty ze Želiva. Po bezbrankovém prvním poločase se hosté zlepšili a zaslouženě ukořistili první tři body. Pro domácí nekompletní tým se ukázalo klíčové zranění Kuzdase, po kterém už hru definitivně ovládli hosté ze Želiva.

Ač měli domácí problém se sestavou, nezačali špatně a v 7.min běžel sám na branku hostí Havlíček, ale v zakončení si počínal nepřesně, když hostující branku přestřelil. Ve 12.min po rohu a následné hlavičce Rathouského se blýskl reflexem hostující gólman Thomaier. Pak i hosté zahrozili, ale k úspěchu to zatím nevedlo. Do kabin tak šli hráči za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali domácí nuceným střídáním, což se později ukázalo jako klíčové. Osudná se stala 52. minuta, kdy střelu hostujícího Martina Němce z 25 metrů zblokoval Mička a míč skončil pod břevnem domácí svatyně. Druhý úder přišel záhy. V 56. minutě se po rovém kopu trefil Němec a černou patnáctiminutovku domácího mančaftu dovršil po chybě obrany hostující Jakub Špinar. Želivští tak úvodní duel soutěže zvládli na výbornou a do tabulky si připsali první tři body.

 

Ohlasy k zápasu


J. Mařinec (funkcionář Velké Chyšky): I přes problém se sestavou jsme nezačali špatně a vytvořili si i brankové příležitosti, leč bez efektu. Zlom vidím v nuceném střídání Radka Kuzdase .
Jaroslav Humeš st. (funkcionář Želiva): První půli byli lepší domácí a nám vázla kombinace, ale po přestávce jsme se zlepšili a myslím, že jsme nakonec zaslouženě zvítězili.