MISE SPLNĚNA, HOŘEPNÍK VYPLENĚN

16.04.2018 11:42

TJSŽ hlásí první jarní úspěšnou loupežnou výpravu do soupeřova území, obětí je po sobotě Hořepník. Důležitý mač o udržení pozic v horní polovině tabulky zvládl díky rychlým dvěma brankám v úvodu zápasu a nebuďme zaslepení - občas i díky velké klice a skvělému Sedlovi v bráně. Historie se však ptát nebude, jak Želiv k důležitému triumfu v malém derby dokráčel.

Člověk znalý problematiky skládání želivské sestavy těžko chápal, co se v Hořepníku děje ve 27. minutě při dvoubrankovém vedení hostujícího týmu. Znovu výrazně oslabený Želiv poslali do euforie úspěšní střelci Kopeček s Aldou Anýžem! Naopak Hořepník, natěšený v plné palbě a ještě k tomu posílený třemi posledními výhrami v zádech, netušil, která bije.

Až snížení ve 35. minutě dalo mači dramatickou zápletku. A samotné góly?

Nechme promluvit stopera Kubu Špinara, držáka želivské defenzivy! "První gól Kopce z přímáku z cca 17 metrů kolem zdi na stranu gólmana. Ten přes zeď neviděl, střelu neudržel a pod tělem míč prošel do brány. Druhý gól Kopec centrem našel Nemiho, ten to prodlužoval za sebe hlavou někde na hraně šestnáctky do vápna, kde to propadlo k Alešovi Anýžovi, a ten si jedním dotekem zpracoval a druhým pěkně uklidil do protisměru gólmana. Gól Hořepníku poi chybně zahrané ofsajdové pasti, něco jako náš druhý... Centr křížem propadl na útočníka, kterej měl bejt dle původního plánu v ofsajdu...," popisoval Kuba Š v detailním rozboru klíčových okamžiků. 

Konec utkání? To byla slušná kovbojka s happy endem pro TJSŽ. Domácí šturmovali za vyrovnáním, ale Sedlo v želivské brance řekl NE. A když už hořela tráva, tak třeba Radek Dolejš odpravil míč už z brankové čáry. Zaváhání ze Žirova tak je odčineno! A příští neděli jarní domácí premiéra s Chyškou!

Výsledek:

Hořepník - TJSŽ 1:2 (1:2)

Branky: 35. Jelínek - 10. Kopecký, 27. Anýž. 

Sestava TJSŽ: Sedlák - Hora, Kratochvíl, Novák (78. M. Stiburek) - Peknik, Dolejš, Špinar, Kopecký, Malovec (88. Vácha) - Anýž, Němec.