JARNÍ ZMAR: DALŠÍ FACKA V DERBY

09.05.2017 11:07

Jarní bída přišla na želivské fotbalové kozáky. Poslední tři zápasy, nulový bodový zisk a ještě k tomu 14 inkasovaných branek. "To je stav," řekl by při jiných okolnostech želivský GSM Míla Josl. Zmar prohloubil i poslední mač s Petrovicemi: hosté vyplenili Panuška arénu při triumfu 3:2 a po podzimní vzájemné výhře na náhorní plošině jsou v letošní sezoně právě oni králem lokálního derby. Želiváci se musí schovávat v kanálech.

Po 36. minutách nedělní bitvy se dokonce už schylovalo k další ostudě, když Petrováci vedli o tři branky a Pája Sedlák se zlomenými zády v želivské bráně utrpěl i bolavé šrámy na duši. Zmrtvýchvstání TJSŽ ve druhé půli ale zadělalo na drama: červený hříšník z předposledního zápasu Aleš "Julka" Hora, jemuž sluší role střídajícího žolíka, energicky vletěl na plac a po hodině hry snížil. V 500. utkání kariéry mohutně slavil druhý vstřelený gól. Želivské akcie na pralesní burze stouply poté, co Kopeček za dalších 10 minut z penalty snížil už na jednobrankový rozdíl. 

Ani remízový bod však Želivu přán nebyl, závěrečný nápor domácí nespasil. Proto pokračuje propad tabulkou na současné páté místo. Pokropí želivské koně živou vodou Bernart 11 před dalším výjezdem do N. Rychnova???

Výsledek: 

TJSŽ - Petrovice 2:3 (0:3)

Branky: 58. Hora, 70. z pen. Kopecký - 16. a 36. Klofáč, 2. Krpálek.

Sestava TJSŽ: Sedlák - Josl, Kratochvíl, Novák (46. Hora) - Peknik, Šebesta, Špinar, Kopecký, Stiburek (53. Malovec) - Němec, Bloudek. Trenér: J. Humeš st.