HURÁÁÁ, PRVNÍ VÍTĚZNÝ KROK!

22.08.2016 13:00

Želivská fotbalová mašina tůruje hned od prvního kola a na startu sezony vykročila na vítěznou stezku. Jiřické béčko doma v malém derby vyprovodila výhrou 4:2 a byť po náročné letní přípravě občas ještě v soukolí zadrhne, první tři body jsou v tabulce vyšité jedna báseň.

Nebylo to představení z říše snů, ale TJSŽ dostál domácím výkonům z minulé sezony a na Panuška znovu roztočil vítězný Bernart vyšperkovaný čtyřmi buřty v hostující síti. Honza Radil hrdinně obvázal bolavé koleno a byl to právě on, kdo v 18. minutě zakončil bleskový výpad po pravé straně. Chvíli po něm se další veterán Radek Dolejšů protáhl jako slizký úhoř mezi jiřickými zadáky a byť jeho bombu málem zastavilo vápno na brankové čáře, došoural se míč zákeřně až za ní.

Druhá půle? Nejprve rychlé snížení Jiřic střelou na bližší tyč, ovšem následná želivská odpověď a utěšená pumelice vřesnického lamželeza Kuby Špiňara, směle požadující vstup do ankety televizní Gól měsíce, vracejí zdánlivý klid na domácí gumotextilky. Další gólová událost znovu patří do kategorie fotbalového bizáru: LR 8 napřáhl z hranice pokutového území a jiřický brankář (zvaný Lenin) tak dlouho krotil skákající míč, až mu nafackoval a skočil do brány - nic na tom, že někteří želivští plejeři už při bombě LR8 obraceli do obrany a ani si nevšimli, jak balón doskotačil do kasy. Byť poslední gólové slovo patřilo znovu Jiřicům, dvougólový náskok už TJSŽ z rukou nepustil.

"Výhra dobrá, výkon nic moc - s úctou k soupeři. Kdybysme v první půli dali další čtyři tutovky, bylo to o něčem jiným," pravil kouč Jarda Humeš senior.

Další výzvu znamená v neděli 28. srpna v 15:00 znovu u želivského splavu špíl s Velkou Chyškou!

Výsledek:

TJSŽ - JIŘICE B 4:2 (2:0)

Branky: 18. J. Radil, 28. Dolejš, 61. Špinar, 66. L. Radil - 49. Maděra , 69. Rohovec.

Sestava TJSŽ: Thomaier - Josl, Špinar, Novák (46. Bejda) - Dolejš, Gregor, Šebesta, L. Radil, Peknik - J. Radil, Kopecký. Trenér: J. Humeš st.

TJSŽ v prvním kole rozdal radost a v malém derby sfoukl Jiřice "B" 4:2.

 

DALŠÍ VÝSLEDKY 1. KOLA:

N. RYCHNOV - HOŘEPNÍK 8:2

LUKAVEC - SENOŽATY 2:0

HUMPOLEC C - VYSKYTNÁ 6:2

V. CHYŠKA - HORNÍ VES 1:5

PETROVICE - ČERNOVICE B 5:0