HRÁČEM KOLA SE STÁVÁ ... SAMOZŘEJMĚ ŽELIVÁK LR 8!

08.10.2015 11:13

Ta jistota je asi taková, jako že řeznictví Mareček má každé pondělí zavřený krám. Ano, pokud čas od času fotbalový portál www.fotbalunas.cz vyhlásí anketu o nejlepšího hráče kola, můžete vsadit barák na to, že hlasování ovládne Želivák. A po 7. kole III. třídy OP Pelhřimov tomu není jinak: konkurenci nenašel Lukáš Radil, perpetuum mobile naší záložní řady. Zatímco Real Madrid se pyšní značkou CR7, TJSŽ má ve výkladní skříni trademark LR8!

Lukáš svůj tradičně poctivý výkon proti Senožtům v neděli okrášlil i utěšenou brankou na 4:1. "Cožeeeeeeeeeee," reagoval pralesní mužík z Včelníku, když se cca po 12 hodinách dozvěděl o svém individuálním úspěchu. 

LR8 vyhrál suverénně, hlasovalo pro něj celkem 35 % fanoušků. Zároveň se vyrovnal bráchovi Honzovi, který titul Hráče kola slavil po 3. kole. V tom prvním zase kraloval brankář Jenda Thomaier. "My jsme Želiv, co jste vy...," chtělo by se zanotovat oblíbený song...

Od Lukáše v neděli hráči Senožat zase padaly jako nebohé kuželky, hráč samotný při příležitosti ocenění Mužem kola neváhal, zavzpomínal i na své fotbalové začátky a celou svoji fotbalovou podstatu pojal tak nějak filozoficky. 

"Přál bych všem našim hráčům, kteří mi pomohli k získani tohoto "fanouškovského skalpu" kola, aby měli také to stěstí a zažili tento pocit blaženosti. Vím, ze je to někdy těžké, když si kopačky musíme kupovat sami, ale žádám Vás o to jménem Želiva a pro Želiv. Hrajte srdcem!!!," začal LR svůj emotivní projev. "Těžko se popisuje radost z takového ocenění, vždyť nelze vyjádřit vděčnost celému týmu, fanouškům, rodině a samozrejmě vedeni klubu," pokračoval vzápětí se slzou na krajíčku.

V Lukášovi dnes opravdu bouchly saze. Jeho emotivní výpověď až brala dech. "Už když jsem navštěvoval přípravku v Humpolci, věděl jsem, že to není klub pro mě. Touha po lepším mě donutila v šesti letech utéct z domova. Směr útěku byl jasný. Není silnější přitažlivosti. Vydal jsem se přímo na Želiv. Pravda, malinko mě zdržela zima, tma a nechapajici řidič Avie, ktery mě dovezl zpět domů. Cíl byl ale daný a nakonec jsem se v Želivě dostal az do áčka," vzpomínal s nostalgií Lukáš.

A jak si vybavuje zápas proti Senožatům? "Patří jim dík, že nás na hřišti nechali spokojeně běhat a dávat góly. Děkujeme. Snad jen pro příště poprosím, aby se mezi sebou tolik nehádali. Neslyšeli jsme extatické výkřiky fanynek ani odbíjení klášterního zvonu. Když nevím, kolik je hodin a kolik času zbývá do večeře, jsem nervózní," podotkl Lukáš.

Takže Luky, ještě jednou blahopřejeme a v neděli hyjé na Lukavec!

ŽELIVSKÝ TAHOUN A IDOL FANYNEK - LR vpředu s čelenkou ve vlasech zdraví soupeře v želivském svatostánku.