VÁLEC NA ÚVOD - VÝHRA 3:0 v CHYŠCE

22.08.2015 21:43

Premiéra jako hrom, z Velké Chyšky vezeme v prvním kole domů na Panuška výhru 3:0! První půle ovšem připomínala porod, želivské boys srážely nervozita z letošního výkopu i těžké nohy z páteční předzápasové přípravy, ale druhý poločas mašina roztočila svá lopaty naplno. Tři góly mezi 50. a 65. minutou - nazdar, a z pod vrchu Strážiště domů mažeme se třemi body v kapse. 

Optimistické prognózny na našem webu nelhaly, ohromujících šest hlasů v anketě před zápasem v Chyšce věštilo tříbodový zisk a sen se nakonec stal realitou. A hosté se nakonec srovnali také s absencí Lukáše Radila, motoru záložní řady, který nedostál pověsti ranního ptáčete a zápas v 16:30 bohužel zaspal.

Tři body jsou tedy doma, ale že si po prvním poločase, který se změnil ve fotbalovou bídu a utrpení, málem trenér Jarda Humešů starší vykřičel  hlas. "Byl to děs běs, všechny jsem zpucoval jak psy, na to se nedalo dívat! A druhá půle? Nebe a dudy," použil neotřelý příměr matador z želivské lávky. A co přesně se, Jardo, tedy změnilo? "Přestali jsme nakopávat míče jak volové, dali balón na zem a hned to vypadalo jinak. Druhá půle už byla o něčem jiným," pochvaloval si spokojeně Humeš senior.  

Zápas v Chyšce se zlomil v želivský prospěch krátce po poločase. Nejprve obávaný kanonýr Němi zakroutil ze strany tak zrádný míč, až si ho domácí srazili do vlastní brány. Vzápětí Němi vtrhl do rozhašené obrany a suše zakončil sólo a všechno dokonal v 65. Kuba Špinar. Vřesnický kladivoun se trefil báječně hlavou po rohu a na Panuška se mohla začít chladit první podzimní vítězná jedenáctka. Jenda Thomaierů navíc rutinérsky v kase uhájil první letošní nulu. 

"Za první půli bysme si vyhrát nezasloužili, druhá snesla měřítko," objektivně analyzoval špíl kapitán a držák defenzivy Míla Josl, který dopředu avizoval i potenciální spokojenost s remízovým úvodem. "Zůstáváme nohama na zemi, večer si dáme regeneraci a už se budeme soustředit na další kolo," plánoval Míla.

Želiváky v Chyšce samozřejmě hnali na zteč i věřní fans, Peťa Lauda si ve druhé půli připadal jako v nirváně. "Když jsem přivřel oči, viděl jsem na hřišti excelující Spartu - teda Plzeň. Třeba Julka má fakt reprezentační formu," líčil Laudič nadšeně.

Výhra v Chyšce dodá do želivského tábora na startu soutěže patřičný klid, nedělní domácí premiéra proti Černovicím B napoví o dalších ambicích víc. 

 

 ŽELIVŠTÍ HOŠI STŘÍDMĚ OSLAVUJÍ PRVNÍ LETOŠNÍ VÝHRU

 

 

Statistika: 

Velká Chyška - TJ Sokol Želiv 0:3 (0:0)

Branky TJSŽ: 51. vlastní, 56. Němec, 65. Špinar.

SESTAVA TJSŽ: Thomaier - Hora, Josl, Špinar, Novák - Peknik (81. koča), Kopecký, Z. Humeš, Stibůrek - Němec (89. Bejda), Bloudek (75. Šebesta). Trenér: J. Humeš senior.