RADILOVCI POPRAVILI VYSKYTNOU

05.09.2015 19:09

Kdo neviděl, neuvěří. Vstup do TJSŽ je pro opravdové fajnšmekry a dnešní výhra 6:3 ve Vyskytné bere dech. Ne, vážně se tam nehrál hokej, jak výsledek napovídá, to jenom Želiváci takhle řádí na trávníku. A teď se podržte: Honza Radil čtyři góly, Lukáš Radil dva kňafry. Bratrské duo bylo prostě k neudržení, zažilo odpoledne snů a dokonalo jedinečný týmový spektákl. Sečteno a podtrženo: třetí výhra drží TJSŽ na čele tabulky a 13 vstřelených branek. Kde se tohle zastaví...?

Jestli nebude Honza Radil Hráčem kola, tak se svět zbláznil. Celá republika po čtvrtku opěvovala Škodu za dvě branky proti Kazachstánu, Želiv teď blahořečí svého šampiona. Čtyři buřty v zápase, to je na Vrbův povolávací rozkaz do Lotyšska!. Nebyl by to však Honza Radilů, aby se při pozápasovém hodnocení až skoro nečervenal samou skromností... 

"Byl to především výborný týmový výkon. Konstruktivní obrana, náherná Lukášova hlavička, smolné góly pro našeho super gólmana, výborná mezihra zálohy korunovaná finálními přihrávkami - Zdenda Humeš, Kopec... Důrazný Lukáš Stibůrek, bezchybná obrana: Šotek, Kuba, Radek, Julka... No prostě vynikající," pěl ódy na želivský koncert Honza Radilů.

Co ale chybělo k tomu, aby dnes vůbec na place nerozdával radost... Zrezivělé koleno jej málem nepustilo do hry a podle kuloárů až poobědové rozklusání dalo zelenou! "Pomohla zázračná mast Lukáše Stibůrka. Její složení nechť prozradí sám majitel," neotevřel Honza třináctou komnatu úplně dokořán. 

Želivští hoši však i dnes ve Vyskytné na chvíli pozevlovali a na chvíli spadli z hrušky dolů. Po skvělém vstupu a rychlém vedení 2:0 ještě do poločasu dvakrát inkasovali a mnozí se křižovali, ať se neopakuje týden staré drama s Černovicemi. "Přestali hrát," lomil rukama na tribuně Láďa Chaloupka v hloučku věrných fanoušků.

Druhá půle, to už byla jiná písnička! Radilovci řádili jak černé ruce, Honza za dvacet minut nasázel tři góly a všechno dokonal Lukáš deset minut před koncem. "Bylo to až hokejový. Výsledkem i stylem hry," líčil Lukáš R. "Snad čtyři góly padly z malého vápna ze závarů, nahodit a dorážet - to bylo heslo dne," popisoval taktické závěry dlouhovlasý divoch. "Všichni hráli skvěle, na place byla celá lavička. Velká pohoda," lebedil si mladší z bratrského dua.  

Želivský kočár nabírá nebezpečnou rychlost, lepší reklama na sobotní pouťový zápas roku s Jiřícemi B zaznít po Vyskytné ani nemohla!

Vyskytná - TJ SOKOL ŽELIV 3:6 (2:2)

Branky TJSŽ: 8., 50., 65. a 70. J. Radil, 5. a 80. L. Radil.

Sestava TJSŽ: Thomaier - Hora, Špinar, Dolejš, Novák - Němec (73. Koča), Kopecký, L. Radil (75. Siblík), Stibůrek (77. Šebesta) - Z. Humeš, J. Radil (71. Bloudek). Trenér: Humeš st. 

 

 

ZRANĚNÝ MÍLA JOSL (VLEVO) nevěřícně kulí oči nad tím, co ve Vyskytné předvedl čtyřgólový snajpr Honza Radil (zcela vpravo nad ionťákem)

HONZOVI RADILOVI (vlevo) ke čtyřbrankovému kocentru blahopřál i Jirka Mareček (vpravo) a přislíbil za odměnu půl prasete!