DOMA ZNOVU BEZ ZTRÁTY, RYCHNOV POŘEŠEN

26.09.2016 09:50

Kdyby se hrálo jen na domácím hřišti, Želiv by snad mohl válet Ligu mistrů... TJSŽ je na Panuška letos zatím kostí všechny soupeře a nedělní mač s béčkem Nového Rychnova - tabulkovým rivalem - jeho suverenitu podtrhl. Výhra 3:1 = čtvrtá domácí výhra v sezoně. Aspoň nějaká náplast na zmar při venkovních výjezdech...

Bodů za umělecký výkon borci TJSŽ, znovu bojujících s řadou absencí, s Rychnovem moc nepobrali. Efektivitou se však chlubit můžou. Hosté drželi míč, kroužili na domácí půlce, ale klíč k domácí obraně nenašli. A když, tak jen rozparádili Páju Sedláka v želivské kase. Ten se mohl přetrhnout - a aby ne, když poprvé nastoupil pod dohledem svého nového psího přírůstku!

Do želivského ofenzivního soukolí možná někdo nasypal písek, na hřišti to při divoké holomajzně skřípalo snad až na Kalvárku, ale lopotná dřina se vyplatila. Vedoucí gól Kopečka při bizarním odrazu byl symbolickým obrazem želivské lopoty, až po změně stran vnesl úlevu na želivské kopny tradiční spasitel LR8. Nejprve se jeho hříva vznesla do vzduchu a trkla míč do brány po standardce, pak se LR8 vkradl do rychnovské rozehrávky a famózní sólo zakončil druhým banánem.

Ale velké věci se ještě před galapředstavením LR8 děly i na druhé straně hřiště! Nedělní fantom-amatérský kynolog Pája Sedlák nejprve za stavu 0:2 zhypnotizoval rychnovského soka a lasičím skokem lapil pentli, vzápětí si vychutnal i Faltýnkův sólo úprk. Až za tříbrankového vedení Sedlo spadl z modrého nebe, když jej načapala střela k bližší tyči. Za stavu 0:3 si však už mohl dovolit menší výpadek! Vydřená výhra se v Želivě počítá!

"Výsledek je tentokrát lepší než předvedená hra, bylo to přesně naopak proti poslednímu zápasu v Petrovicích. Tam jsme se snažili hrát a dostali z ničeho tři góly. Dnes jsme to měli otočené. Důležitý a vybojovaný zápas, doma jsme to zase odmakali, i když jsme byli oslabení," liboval si GSM Míla Josl.

Výsledek:

TJSŽ - N. Rychnov B 3:1 (1:0)

Branky: 49. a 73. L. Radil, 9. Kopecký - 76. T. Blažek.

Sestava TJSŽ: Sedlák - Josl, Gregor, Šebesta, Novák - Hora, Kopecký, L. Radil, Peknik - Bloudek (84. Vácha), Bejda (80. Němec). Trenér: J. Humeš st.